Peppar salami pasta sås eller till mosad potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Enkelt och gott, peppar salami passar även mycket bra med kycklingbitar att blanda i

Ingredienser

  • 250 g pasta skruvar tex
  • 120 g peppar salami
  • 1 medel stor gul lök
  • 1 medelstor röd lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 150 g urkramade burk champinjoner
  • 200 g cheddar slice ost
  • 100-150 g philadelphia ost
  • (gurka och feta) eller valfri sort av sortimentet
  • 2 - 2,5 dl smal grädde
  • 2 msk pizzakrydda eller oregano
  • kalvfond
  • svartvinbärs gele (kan uteslutas)
  • olja
  • vatten
  • nymalen blandpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning eller potatis
    2. Stek urkramad hackad svamp i lite olja tills det blir brynt och ställ åt sidan Stek sen grov hackad lök, riven vitlök och hackad salami tillsammans tills löken mjuknar i lite olja.
    3. Tillsätt sen båda ostarna och oregano kryddan, stekt svamp, grädde i stekpannan för att puttra ihop till en krämig sås och späd vatten så rätt sås konsistens uppnås .
    4. Smaka av sen valfri mängd med kalvfond som sälta och ev svartvinbärsgele som sötma i slutet och puttra nån minut till
    5. Servera till nykokt pasta eller mosad potatis gärna med en grönsak blandning av ärter, majs och paprika bitar på påse eller finhackade körbärstomater och kvarn malen blandpeppar utanpå

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben