Pepparfilé

Serverar: 4 portioner

Pepparfilé som serveras med rotfrukter som smaksatts med apelsin. Fem peppar gör man enkelt genom att stöta ihop vit-, svart-, rosé-, och grönpeppar. Varför den kallas fem kryddor när det bara är fyra, har jag ingen som helst aning om.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk ”fem peppar”
  • Salt
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 400 g palsternackor
  • 300 g morötter
  • 2 msk olja
  • Rivet skal och saft av 1 apelsin
  • Garnering
  • Persilja
  • Rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Putsa köttet. Stöt samman pepparkornen i en mortel och klappa in i köttet tillsammans med salt.
    3. Bryn köttet runt om i smör och lägg över i en form. Koka ur stekpannan med grädde, vatten och fond och häll i formen. Baka i ugn tills köttet är klart ca 20 minuter. Här kan man baka köttet och grönsakerna samtidigt eftersom ugnsgrader och tid är samma men i var sin form.
    4. Skala och skär palsternackor och morötter i smala klyftor. Lägg over i en ugnsform. Blanda med olja, salt,apelsinskal och saft. Spara lite rivet apelsinskal till garnering. Baka i ugn i ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
    5. Strö persilja över rotfrukterna. Garnera köttet med lite rivet apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben