Filé med fredagskänsla. Tomaterna blir söta och fulla av smak när de bakas i ugnen, och ger fläskfilén ett lyft.
435 kalorier per portion
18 g fett
31 g protein
36 g kolhydrater
Ingredienser
500 g fläskfilé
800g färskpotatis
250 g körsbärstomater
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 tsk salt
1 msk pepparmix, tex. Santa Maria
1 dl lätt créme fraiche
Gräslök till garnering
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader.
Skrubba potatisen, vänd runt den med tomater och olja i en långpanna. Salta med flingsalt.
baka i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 225 grader efter 15 minuter.
Putsa fläskfilén, salta och peppra runtom. Bryn den runtom i olja i en stekpanna. sänk värmen och låt eftersteka i pannan ca 15 minuter, gärna med lock.
Skär köttet i skivor och servera med potatis- och tomatblandningen. Klicka på créme fraiche och garnera med gräslök.