Pepparfilé med ugnspotatis och tomat

Serverar: 4 portioner

Filé med fredagskänsla. Tomaterna blir söta och fulla av smak när de bakas i ugnen, och ger fläskfilén ett lyft. 435 kalorier per portion 18 g fett 31 g protein 36 g kolhydrater

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 800g färskpotatis
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk pepparmix, tex. Santa Maria
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • Gräslök till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Skrubba potatisen, vänd runt den med tomater och olja i en långpanna. Salta med flingsalt. baka i mitten av ugnen ca 30 minuter. Sänk ugnsvärmen till 225 grader efter 15 minuter.
    3. Putsa fläskfilén, salta och peppra runtom. Bryn den runtom i olja i en stekpanna. sänk värmen och låt eftersteka i pannan ca 15 minuter, gärna med lock.
    4. Skär köttet i skivor och servera med potatis- och tomatblandningen. Klicka på créme fraiche och garnera med gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben