Pepparfilé med citrussky

Serverar: 4 portioner

Den heta peppriga stekytan och det syrliga vitlökssmöret gör att den här saftiga biffen får högsta betyg.

Ingredienser

  • Finrivet skal och saft av 1 apelsin och 1 lime
  • 4 skivor oxfilé à 175 g
  • 50 g rumstempererat osaltat smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad slätbladig persilja
  • 2 msk blandade pepparkorn, t ex svart-, vit- och grönpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 200 g skivade champinjoner
  • Instruktioner

    1. Blanda skal och saft av citrusfrukterna på ett fat. Lägg biffarna på fatet, täck över med plastfolie och marinera i en timma. Vänd efter halva tiden.
    2. Blanda smör, pressad vitlök och hackad persilja och kyl minst 15 minuter. Stöt pepparkornen i en mortel eller lägg dem i en plastpåse och pressa sönder dem med en brödkavel. Strö peppar på båda sidor av biffarna. Tryck till med fingrarna så att pepparn fastnar i köttet.
    3. Hetta upp en stekpanna cirka 1 minut och lägg i hälften av vitlökssmöret och olivoljan. Lägg i biffarna, spara marinaden, och stek 2 minuter på varje sida om du önskar blodiga biffar, 3 minuter för medium och 4 minuter för genomstekta. Håll dem varma.
    4. Tillsätt resten av vitlökssmöret och marinaden till stekpannan och fräs champinjonerna ca 5 minuter. Servera biffarna med champinjonerna och skyn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben