Pepparfilé med balsamskum

Serverar: 4 portioner

En mör skiva oxfilé serveras här i en lätt och luftig sås med vin och balsamvinäger, en elegant kötträtt.

Ingredienser

  • 1 knippe ruccola
  • 4 skivor oxfilé à 150 g
  • Svartpeppar
  • 3 ägg
  • ½ tsk torkade italienska örtkryddor
  • Vitlökspulver
  • 1 tsk tomatpuré
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 5-6 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skölj ruccolan och skär av de hårda stjälkarna. Portionera upp salladen på fyra tallrikar. Gnid in oxfiléskivorna med svartpeppar och ställ åt sidan.
    2. Separera äggen och vispa äggvitorna till ett fast skum. Lägg äggulorna i en rostfri skål och vispa ihop dem till ett luftigt skum. Tillsätt italienska örtkryddor, 1 krm vitlökspulver och 1 krm svartpeppar, blanda ordentligt.
    3. Ställ den rostfria skålen ovanpå en kastrull med kokande vatten och vispa äggulorna tills det blir en tjock och blank kräm. Vispa ner tomatpuré och vin, lite i taget, och tillsätt sedan balsamvinägern, en sked i taget.
    4. Ta bort skålen från vattenbadet. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och stek oxfilén tre minuter på varje sida. Vänd ner äggvitan i äggulekrämen.
    5. Lägg upp en skiva oxfilé på varje tallrik med ruccola och häll över balsamskummet. Servera med vitt bröd eller färsk pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben