Pepparfilé med balsamskum
En mör skiva oxfilé serveras här i en lätt och luftig sås med vin och balsamvinäger, en elegant kötträtt.
Ingredienser
1 knippe ruccola
4 skivor oxfilé à 150 g
Svartpeppar
3 ägg
½ tsk torkade italienska örtkryddor
Vitlökspulver
1 tsk tomatpuré
½ dl torrt vitt vin
5-6 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
Instruktioner
- Skölj ruccolan och skär av de hårda stjälkarna. Portionera upp salladen på fyra tallrikar. Gnid in oxfiléskivorna med svartpeppar och ställ åt sidan.
- Separera äggen och vispa äggvitorna till ett fast skum. Lägg äggulorna i en rostfri skål och vispa ihop dem till ett luftigt skum. Tillsätt italienska örtkryddor, 1 krm vitlökspulver och 1 krm svartpeppar, blanda ordentligt.
- Ställ den rostfria skålen ovanpå en kastrull med kokande vatten och vispa äggulorna tills det blir en tjock och blank kräm. Vispa ner tomatpuré och vin, lite i taget, och tillsätt sedan balsamvinägern, en sked i taget.
- Ta bort skålen från vattenbadet. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och stek oxfilén tre minuter på varje sida. Vänd ner äggvitan i äggulekrämen.
- Lägg upp en skiva oxfilé på varje tallrik med ruccola och häll över balsamskummet. Servera med vitt bröd eller färsk pasta.
Liknande recept
Kommentarer (0)