Pepparkakor

Serverar: 300 portioner

Tid: 20 minuter

Farmor Mariannes suveräna pepparkakor - världens godaste!

Ingredienser

  • 265 g smör
  • 425 g farinsocker
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk kanel
  • 1 msk nejlikor
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk bikarbonat
  • 9 hg vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Blanda socker, kryddor och bikarbonat. Tillsätt det smälta smöret. Blanda i vatten och därefter sirap. Blanda i mjölet. Låt degen vila i kylskåp (gärna till nästa dag).
    2. Skär eller kavla ut deg och grädda i 175-190 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben