Pepparkakor

Serverar: 40-50 portioner

Lätta att göra bara rulla till kulor och lägg på plåten

Ingredienser

  • 250 g margarin
  • 250 g socker ( 2½ - 3 dl)
  • 1 ägg
  • 1½ msk sirap
  • 1 tsk nejlika
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bikarbonat
  • 3 hg vetemjöl ( 5 dl)
  • Instruktioner

    Blanda socker och kryddor, tillsätt ägg, sirap och smält margarin. Blanda bikarbonat i mjölet och rör ner. Låt degen stå kallt över natten. Gör kulor ungefär som spelkulor och lägg på plåten. Grädda i 150 ° ca 15 min. Provgrädda och se om de flyter ut, annars kan man trycka ut de lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben