Pepparkakor

Min mormors gamla recept som blir mycket bra.

Ingredienser

  • 1 kaffekopp sirap
  • 1 kaffekopp vispgrädde (hårt vispad)
  • 200 gram strösocker
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 650 gram vetemjöl
  • 1 msk malen ingefära
  • 1½ tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    Rör smör socker och ingefära smidigt. Rör i den vispade grädden. Arbeta in mjöl och bikarbonat. Låt degen vila i kylskåp över natten. Dela upp i 4-6 bitar. Kavla ut tunnt och ta med mått ut kakor. Lägg på smorda bakplåtar. Grädda mitt i ugnen, 225 grader, ca 5 minuter. Låt kallna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben