Pepparkakor

Ingredienser

  • 450 g farinsocker
  • 3 dl sirap
  • 3 dl tunn grädde
  • 2 tsk mald ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 2 msk bikarbonat
  • 1,2 kg vetemjöl
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna utom mjölet, och rör massan väl ca 10 min. Arbeta in vetemjölet, men spar ett par dl till utbaket. Låt degen vila svalt och övertäckt något dygn eller längre. Degen kan förvaras ca 1-2 månader svalt och övertäckt. Grädda pepparkakorna på smord eller bakplåtsklädd plåt i 175-200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben