Serverar: 50-60 portioner
Ingen beskrivning behövs
Ingredienser
12 dl vetemjöl
3 dl strösocker
150 gr rumstempererat smör
1 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
1 ägg
1 msk bikarbonat
1,5 msk mald kanel
1,5 msk mald ingefära
1 msk mald kryddnejlika
Instruktioner
- Dag 1 Pepparkaksdeg
- Blanda alla ingredienser till en slät deg i en assistent eller för hand.
Förvara degen i en plastpåse över natten i kylen. Detta gör du för att smakerna ska blanda sig.
- Dag 2 Baka ut kakorna
Ta ut degen ur kylen ett par timmar innan du ska baka pepparkakorna.
Blanda 3-5 msk vatten i degen (den ska bli smidig inte kladdig)
Dela pepparkaksdegen i 4 bitar och kavla ut den första i ca 1mm tjocklek på mjölat bakbord. Stansa ut med valfria pepparkaksformar och lägg upp dem på ugnsplåt, täckta med bakplåtspapper.
Grädda ca 10 minuter i 200 graders ugn.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...
Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...
Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...