Pepparkakor

Serverar: 50-60 portioner

Tid: 12 timmar

Ingen beskrivning behövs

Ingredienser

  • 12 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 150 gr rumstempererat smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 ägg
  • 1 msk bikarbonat
  • 1,5 msk mald kanel
  • 1,5 msk mald ingefära
  • 1 msk mald kryddnejlika
  • Instruktioner

    1. Dag 1 Pepparkaksdeg
    2. Blanda alla ingredienser till en slät deg i en assistent eller för hand. Förvara degen i en plastpåse över natten i kylen. Detta gör du för att smakerna ska blanda sig.
    3. Dag 2 Baka ut kakorna Ta ut degen ur kylen ett par timmar innan du ska baka pepparkakorna. Blanda 3-5 msk vatten i degen (den ska bli smidig inte kladdig) Dela pepparkaksdegen i 4 bitar och kavla ut den första i ca 1mm tjocklek på mjölat bakbord. Stansa ut med valfria pepparkaksformar och lägg upp dem på ugnsplåt, täckta med bakplåtspapper. Grädda ca 10 minuter i 200 graders ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben