Pepparkaksmuffins med ädelost

Serverar: 17 portioner

Tid: 30 minuter

Det börjar närma sig jul, och då kanske de här muffinsen passar ändå bättre till glöggen, men jag älskar både pepparkakskryddorna och ädelosten och äter det gärna året om. Receptet kommer ur en gammal Allas.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • ½ tsk kryddnejlika
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 50 g gräddädelost
  • 1 tsk smör
  • ( frysta lingon )
  • Instruktioner

    Smält smöret och låt det svalna. Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Blanda vetemjölet med kryddorna och bakpulvret. Rör ner mjölblandningen tillsammans med det smälta smöret j äggsmeten. Fördela smeten i 17 muffinsformar, grädda i 12 minuter i 200 grader, Mosa ädelosten med smöret, och bred det på de varma muffinsen. Låt kallna och garnera ev. med frysta lätt tinade lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben