Pepparkakspaj med äpple och fikon

MUMS för pepparkaksälskare!

Ingredienser

  • 1½ dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 dl vatten
  • 100 g smör
  • 1 ½ msk pepparkakskrydda
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Eller ca 700 g färdigköpt pepparkaksdeg
  • Fyllning
  • 3 medelstora äpplen
  • 6 torkade fikon
  • Instruktioner

    Koka upp socker, sirap och vatten. Dra från värmen. Blanda i smör och kryddor och rör tills smöret smält. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en kletig deg och låt svälla några timmar. Smula hälften av degen ner i en pajform, ca 26 cm i dm. Dela och kärna ur äpplena och skär i skivor. Skär fikonen i mindre bitar. Fördela frukten över pajsmulorna. Smula över resten av degen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40-45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben