Pepparkakspaj med apelsinkräm

Serverar: 8 portioner

Istället för att göra en pajdeg använd färdigköpt pepparkaksdeg. Enkelt att bara trycka ut i en pajform och grädda. Fyll skalet med en frisk apelsinkräm och servera fruktsallad till.

Ingredienser

  • 250 g pepparkaksdeg
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella gourmet
  • 2 msk socker
  • 1/2 apelsin, strimlat skal och pressad saft
  • 1 msk citruslikör, ev
  • Instruktioner

    1. Smörj noga en slät form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Tryck ut degen i botten och 3 cm upp på kanterna.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Låt formen stå i kylen tills ugnen är varm.
    3. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 6-8 minuter. Låt det svalna och lossa det runt kanterna.
    4. Vispa grädden hårt. Rör ner kesella, socker, apelsinskal och -saft och ev. likör.
    5. Häll krämen i pajskalet och garnera ev med citronmeliss och skivad citrusfukt så som "kumqvat".

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben