Istället för att göra en pajdeg använd färdigköpt pepparkaksdeg. Enkelt att bara trycka ut i en pajform och grädda. Fyll skalet med en frisk apelsinkräm och servera fruktsallad till.
Ingredienser
250 g pepparkaksdeg
Fyllning
2 dl vispgrädde
1 dl kesella gourmet
2 msk socker
1/2 apelsin, strimlat skal och pressad saft
1 msk citruslikör, ev
Instruktioner
Smörj noga en slät form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Tryck ut degen i botten och 3 cm upp på kanterna.
Sätt ugnen på 200 grader. Låt formen stå i kylen tills ugnen är varm.
Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 6-8 minuter. Låt det svalna och lossa det runt kanterna.
Vispa grädden hårt. Rör ner kesella, socker, apelsinskal och -saft och ev. likör.
Häll krämen i pajskalet och garnera ev med citronmeliss och skivad citrusfukt så som "kumqvat".