Pepparrotsgriljerad ryggbiff

Serverar: 6 portioner

Något för den som älskar pepparrot, marinerad ryggbiff griljerad med pepparrotskräm som ger massor av smak.

Ingredienser

  • 1 hackad gul lök
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 2 dl filmjölk
  • 2 tsk worcestershiresås
  • ½ dl riven färsk pepparrot
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 ½ kg ryggbiff i bit
  • 25 g smör
  • 3 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Blanda lök, crème fraiche, filmjölk, worcestershiresås, pepparrot, flingsalt och svartpeppar i en skål och låt dra 30 minuter. Häll hälften av pepparrotskrämen i en annan skål och ställ i kylen.
    2. Lägg ryggbiffen i skålen med resten av pepparrotskrämen och marinera cirka 4 timmar. Vänd köttet då och då.
    3. Sätt ugnen på 125 grader. Ta upp ryggbiffen ur marinaden och låt köttet rinna av. Släng marinaden.
    4. Smält smöret i en stekpanna på hög värme. Lägg i ryggbiffen och bryn den runt om. Lägg köttet i en ugnssäker form, sätt i en köttermometer och stek i ugnen 20 minuter.
    5. Ta ut steken och bred på den sparade pepparrotskrämen. Strö på ströbröd. Sätt in biffen i ugnen igen och fortsätt steka tills innertemperaturen är 60 grader. Ta ut ryggbiffen ur ugnen, slå in den i folie och låt vila 15 minuter. Servera med exempelvis ugnsstekt potatis och ångkokta grönsaker.
    6. Ryggbiffen fortsätter att steka när den vilar i folie. Om du vill ha köttet mediumstekt ska du ta ut det ur ugnen när termometern visar 55 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben