Oslagbart, i all sin enkelhet, som sås till varmrökt lax!
Ingredienser
200 g majonnäs, ej med låg fetthalt
2 dl vispgrädde, skall ej vispas
1/2 burk riven pepparrot
1 msk taffelsenap
Vinäger, några stänk, efter smak
En nypa strösocker
Instruktioner
Blanda samman samtliga ingredienser och rör om väl. Stänk i lite vinäger i taget och var noga med att inte ta för mycket. Sockret skall inte slå igenom, utan det skall bara vara någon nypa för att balansera vinägern.
Såsen blir godast om den får stå några timmar, gärna hela natten, i kylskåp innan den serveras.
Jag brukar servera den (rumstempererad) till varmrökt lax, kokt potatis och tinade gröna ärter som jag fyller halverade tomater med där innanmätet tagits bort (har du skärredskap som formar tomathalvorna till "kronor" ser det ännu festligare ut). Gul sparris är också gott till.
Hej! Gjorde pepparrotssåsen till varmrökt lax den uppskattades av alla