Pepparrotssås till varmrökt lax

Serverar: 6 portioner

Tid: 10 minuter

Oslagbart, i all sin enkelhet, som sås till varmrökt lax!

Ingredienser

  • 200 g majonnäs, ej med låg fetthalt
  • 2 dl vispgrädde, skall ej vispas
  • 1/2 burk riven pepparrot
  • 1 msk taffelsenap
  • Vinäger, några stänk, efter smak
  • En nypa strösocker
  • Instruktioner

    1. Blanda samman samtliga ingredienser och rör om väl. Stänk i lite vinäger i taget och var noga med att inte ta för mycket. Sockret skall inte slå igenom, utan det skall bara vara någon nypa för att balansera vinägern.
    2. Såsen blir godast om den får stå några timmar, gärna hela natten, i kylskåp innan den serveras.
    3. Jag brukar servera den (rumstempererad) till varmrökt lax, kokt potatis och tinade gröna ärter som jag fyller halverade tomater med där innanmätet tagits bort (har du skärredskap som formar tomathalvorna till "kronor" ser det ännu festligare ut). Gul sparris är också gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    minegen 13 juni 2010

    Hej! Gjorde pepparrotssåsen till varmrökt lax den uppskattades av alla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben