Peppriga pinnar

Serverar: 40 portioner

Goda pinnar med extra sting i smaken! Garnering- önskar du ännu mera smak toppar du garneringen med riven Västerbottenost. Med lite quinoapuffar på toppen får man en trevlig bettkänsla i munnen. Chili- och limekryddan kan bytas ut mot exempelvis stött kummin.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 tsk chili- och limekrydda (finns i kryddhyllan)
  • ½ tsk salt
  • 1 msk nyponskalsmjöl
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl vetemjöl, ca 300 g
  • Pensling
  • Smör- och rapsolja
  • Garnering
  • Chili- och limekrydda
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke. Häll över vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt övriga ingredienser och bearbeta degen kraftigt i maskin till en smidig och blank deg, 5-10 minuter. Låt jäsa under plast till dubbel storlek i ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 delar. Kavla ut till 2 stora rektanglar, ca 20x50 cm. Sporra ut smala remsor, ca 1½ cm breda. Dela till lagom långa pinnar. Snurra och vrid och lägg på bakpappersklädda plåtar.
    4. Pensla med smör- och rapsolja, strö över chilikryddan och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills pinnarna har fått fin färg. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    4
    40 min
    45
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben