Per-Anders fiskpanna

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Har gjort den många år och den blir lika uppskattad fortfarande.

Ingredienser

  • 400 g fryst torskblock
  • 2 msk vetemjöl
  • 25 g smör eller margarin
  • ½ dl vatten
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 tomater i tärningar
  • Instruktioner

    1. Låt fiskblocket tina lite. Skär sedan fiskblocket i ca 2 cm tjocka skivor. Vänd bitarna i mjölet. Smält smöret i en låg vid kastrull och rör ner curry och paprika. Vänd fiskskivorna i det kryddade smöret. Strö över salt och häll i vattnet. Låt fisken sjuda under lock tills den är kokt, 10-12 minuter. Strö över hackat ägg, hackad persilja och tomattärningarna.
    2. Servera med potatismos eller pressad potatis, ris går också bra.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3
    30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben