Perfekta laxen med ljummen potatissallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Niklas mat

Ingredienser

  • 4 bitar lax i vakuumförpackning (låt bitarna ligga kvar i förpackningen)
  • 16-20 små färskpotatisar
  • 200 g ostronskivling
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk kapris
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • Peppar
  • 2 salladslökar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 80 grader. Ställ in en gjutjärnspanna med lock fylld med ljummet vatten. Det går också bra med en kastrull med lock utan plastdetaljer. Placera en ugnstermometer i vattnet. När vattnet nått 70 grader, lägg i den kylskåpskalla vakuumförpackade fisken. Var noga med att hela fisken täcks av vattnet. Håll koll på termometern under tiden, och justera ugnstemperaturen så att vattnet håller cirka 70 grader.
    2. Ta ut laxen efter 13 minuter. Om du vill ha den genomstekt kan du låta den vara i ugnen i 15-20 minuter.
    3. Under tiden fisken är i ugnen - dela potatisen två delar och koka i saltat vatten. Täck med lock då den är klar för att behålla värmen.
    4. Bryt ner svampen i små bitar. Lägg i ett djupt fat. Ringla över rejält med olivolja. Salta och peppra. Slå över varm potatis och blanda med svampen. Det är viktigt att potatisen är riktigt varm, eftersom den får svampen att tillagas.
    5. Blanda persilja, kapris, sesamfrön, 4 matskedar olivolja och peppar till en sås.
    6. Plocka ur laxen ur vakuumförpackningen och servera ovanpå potatissalladen. Lägg ett lager sås på varje laxbit. Toppa med finhackad salladslök och en nypa flingsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben