Pernillas fisk i form

Serverar: 6 portioner

När det bjuds torsk eller kolja i kusttrakterna hör den fina milda smaken av ägg och persilja till. Här lagar du fisken iugn - snabbt och gott att bjuda på när du har ont om tid.

Ingredienser

  • 800 g färsk eller djupfryst filé av torsk eller kolja
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1½ dl rivet vit bröd
  • 2½ dl torrt vitt vin
  • 3 tomater
  • Instruktioner

    1. Tina djupfrysta fiskfilér och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra på fisken.
    2. Skiva 3/4 av matfettet i en skål och rör det mjukt med äggulan. Tillsätt persilja och bred blandningen över fisken. Strö över rivet bröd och klicka över resten av matfettet.
    3. Häll vinet runt fisken, men inte över den. Stek fisken i 250 grader ca 15 min. Sätt ev upp formen på den övre falsen de sista minuterna för brun och frasig yta.
    4. Skär tomaterna i halvor och peppra och lägg dem i formen bredvid fisken ca 5 min innan fisken är färdig. Servera direkt ur formen.
    5. Serveringsförslag: servera med ugnsstekta tomathalvor, kokt skalpotatis och grönsallad.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben