Fisk i fin form

Serverar: 4 portioner

Av några få ingredienser fixar du snabbt en god fiskgratäng. Det mesta kan du ha hemma i frys och kyl. Tänk bara på att fisken och spenaten tar tid att tina om du inte tinar dem i mikrovågsugnen.

Ingredienser

  • 350 g spättafilé
  • 250 g bladspenat (fryst)
  • 0,5 st gul lök
  • 1 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl kelda citronsås
  • 1 msk dill, hackad
  • Tillbehör
  • Kokt pressad potatis
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Låt spenaten rinna av och pressa ur något av vätskan. Finhacka lök och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt spenat och salt. Fräs ca 1 min.
    2. Fördela spenaten i en ugnssäker form. Placera spättafiléerna omlott ovanpå. Häll över citronsåsen. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Ta ut formen och strö över dill.
    3. Servera med kokt pressad potatis och klyftor av citron.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    KittyVsYarn 15 november 2010

    Supergott! :)

    Relaterade Artiklar

    Lär dig laga god fisk
    Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...

    Fisk!
    Här får ni helgens bästa recept på en riktigt god fransk fiskrätt!...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben