Pers Coeur de Filet Provencale

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En klassiker med mycket vitlök. Gott!

Ingredienser

  • 700 till 800 g oxfilé
  • 6-8 potatisar av fast sort
  • Salt
  • Peppar
  • Smör eller olja
  • Färska örter t.ex. timjan eller persilja
  • Vitlökssmör
  • 100 g smör
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • Pressad citron, några droppar
  • Salt
  • Nymalen svart- eller vitpeppar
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Vitlökssmöret: Pressa vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser. Smaka av och tillsätt mer vitlök om så önskas
    2. Sätt på ugnen på 175 grader
    3. Potatis: Skala och skiva potatisen i cirka 0,5 centimeter tjocka skivor. Skölj skivorna i kallt vatten och torka av dem med handduk eller hushållspapper. Stek potatisskivorna i omgångar i olja i en stor stekpanna tills de fått fin färg och nästan är genomstekta.
    4. Oxfilé: Salta och peppra oxfilén rikligt runt om. Bryn i en panna runt om. Stek i mitten av ugnen tills den tjocka delen når 62-64 grader för rosafärgat kött. Låt köttet vila i 15 minuter i folie.
    5. Lägg potatisen i en långpanna och låt stå i ugnen i 15 minuter tills skivorna är mjuka. Skär upp köttet i 1-2 centimeter tjocka skivor och lägg på potatisbädden. Klicka på vitlökssmöret över och låt det smälta något. Behövs det extra värme gratinera snabbt i ugnen. Strö över persilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben