Persisk kycklinggryta

Otroligt gott...

Ingredienser

  • 2 kg kycklinglår
  • Olja till stekning
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 2 dl passerande tomater
  • 1 hönsbuljongstärning
  • 1 msk pressad lime
  • 1-2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 3/4 dl mörk maizenaredning
  • ½ dl hackad persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklinglåren, några i taget i lite olja. Lägg över i en gryta.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek den i olja tills den mjuknar.
    3. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund. Häll i vattnet (gärna kokande). Blanda i resterande ingredisenserna UTOM redningen och persilja. Låt såsen koka upp, häll den över kycklingen.
    4. Låt kycklingen sjuda under lock i ca: 30 minuter. Rör i maizenaredningen och låt koka 1 minut. Lägg upp på ett fat. Strö över persilja.
    5. Variera genom att tillsätta medelhavsgrönsaker som aubergine, squash och paprika. Skär i mindre bitar, stek i olja och tillsätt 15 minuter innan grytan är klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mjukogod 16 januari 2011

    Hur många portioner är receptet för? 2kg kyckling är rätt mycket...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben