Variera genom att tillsätta medelhavsgrönsaker som aubergine, zuccini och paprika. Skär i mindre bitar, stek i olja och tillsätt 15 minuter innan grytan är klar.
Ingredienser
2 kg kycklinglår
Olja till stekning
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
5 dl vatten
2 dl passerade tomater
1 hönsbuljongtärning
1 msk pressad lime
1-2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm paprikapulver
3/4 dl mörk maizenaredning
½ dl hackad persilja till garnering
Instruktioner
- Bryn kycklinglåren, några i taget, i olja. Lägg över i en gryta.
- Skala och finhacka lök och vitlök, stek den olja tills den mjuknar.
- Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund. Häll i vattnet (gärna kokande) Blanda i resterande ingredienser UTOM redningen och persilja.. Låt såsen koka upp, häll den över kycklingen.
- Låt kycklingen sjuda under lock i ca: 30 minuter. Rör i maizenaredningen och låt koka 1 minut. Lägg upp på ett fat. Strö över persilja.
Liknande recept
Kommentarer (0)