Persisk kycklinggryta

Serverar: 6-8 portioner

Variera genom att tillsätta medelhavsgrönsaker som aubergine, zuccini och paprika. Skär i mindre bitar, stek i olja och tillsätt 15 minuter innan grytan är klar.

Ingredienser

  • 2 kg kycklinglår
  • Olja till stekning
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk pressad lime
  • 1-2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 3/4 dl mörk maizenaredning
  • ½ dl hackad persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklinglåren, några i taget, i olja. Lägg över i en gryta.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök, stek den olja tills den mjuknar.
    3. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund. Häll i vattnet (gärna kokande) Blanda i resterande ingredienser UTOM redningen och persilja.. Låt såsen koka upp, häll den över kycklingen.
    4. Låt kycklingen sjuda under lock i ca: 30 minuter. Rör i maizenaredningen och låt koka 1 minut. Lägg upp på ett fat. Strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben