Persisk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Mycket gott... gillar persisk mat

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 gul lök
  • 3 dl krossade tomater
  • ½ tsk cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i små bitar, skölj i kallt vatten och låt ligga i en vattensil i ca: 15 minuter. Sätt under tiden på spisen på högsta värme. Skala och hacka löken, tag en stor gryta och häll i 1 dl matolja, löken och stek i 3 minuter.
    2. Blanda i gurkmejan och cayennepeppar, stek i 1 minut. Tag kycklingbitarna (som ska vara torra) och stek alltsammans, rör då och då i ca: 6 minuter. Tillsätt krossade tomater, salta och peppra.
    3. Grytan är färdig efter 30 minuter ungefär. Servera gärna med ris eller potatis och en grön sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben