Persisk soppa med lammfärs

Serverar: 6 portioner

En annorlunda soppa som doftar och smakar av orientaliska kryddor som kanel, mynta och aprikos.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 100 g torkade aprikoser
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk kanel
  • 1½ dl avorioris
  • 2 l hönsbuljong
  • 2 dl kikärtor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 6 myntablad
  • 1 dl crème fraiche till servering
  • Lammfärsbullar
  • 400 g lammfärs
  • ½ gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk kanel
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till lammfärsbullarna i en skål. Forma valnötsstora bullar av färsen och ställ dem kallt.
    2. Skala och hacka löken. Strimla aprikoserna. Smält smöret i en tjockbottnad gryta. Lägg i löken och bryn den på medelvärme ett par minuter tills den blivit genomskinlig.
    3. Blanda ner gurkmeja, kanel och ris och bryn ett par minuter under omrörning. Tillsätt aprikoser och buljong.
    4. Koka upp soppan. Lägg i lammfärsbullarna och kikärtorna. Låt soppan puttra cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med myntablad och servera med en klick crème fraiche om så önskas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben