Pestofylld strömming

Serverar: 4 portioner

Strömmingen fylls med pesto och serveras med ett ljuvligt grönt mos med mixade ärter.

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 dl pesto, grön eller röd
  • 2 dl hackad persilja
  • 3/4 dl ströbröd
  • ½ tsk salt
  • 25 g smör el margarin
  • Potatismos
  • 800 g potatis
  • 2 msk smör el margarin
  • 1½ dl mjölk
  • 2 dl djupfrysta gröna ärter
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Servering
  • Tomater
  • Instruktioner

    1. Klipp bort ryggfenan från strömmingarna och vik ut dem på en skärbräda. Bred på pesto och strö över hackad persilja på hälften av filéerna. Lägg på en filé i samma storlek. Blanda ströbrödet med salt och panera flundrorna i det. Stek dem i matfettet.
    2. Låt de stekta strömmingarna ligga på ett fat med lock eller aluminiumfolie. Värm på dem en stund i ugnen strax före servering.
    3. Potatismos: Skala potatisarna och skär dem i fyra delar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt smör och mjölk. Vispa hastigt sönder potatisen med elvisp. Koka ärterna och häll av vätskan. Mixa ärterna med stavmixer och tillsätt röran i potatismoset. Mixa en kort stund så att allt blandas - inte för länge för då kan det bli klistrigt i konsistensen! Tillsätt ev lite mer mjölk till en lagom mos-konsistens. Salta och peppra.
    4. Servera strömmingen med potatismos och tomater.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben