Pierres gravade oxfilé

Serverar: 8 portioner

Köttet bör frysas minst 2 dygn före servering

Ingredienser

  • 1 kg putsad oxfilé
  • Fint skuren gräslök till garnering
  • Marinad
  • ½ dl salt
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk pressad citron
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • ½ tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop marinaden.
    2. Lägg i köttet och låt stå i kylskåp 3 dygn. Vänd då och då.
    3. Frys in minst 2 dygn före servering. Ta fram köttet och låt det tina 1 timme i rumstemperatur tills det är halvtinat och kan skivas tunt med mycket vass kniv t ex en filékniv. Strö över lite gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben