Pikant kycklinggryta med festkänsla
Krämig, enkel, full av smaker. God till allt - pasta, ris, potatismos, rostade rotfrukter. En rätt man gärna bjuder på
Ingredienser
600 gram kycklingfile i strimlor
2 finhackade shalottenlökar
2 pressade vitlöksklyftor
3-4 strimlade soltorkade tomater (i olja)
2 msk sötstark senap
1-1,5 tsk timjan
2 msk kycklingfond
1 dl bostongurka
3 dl lätt créme fraiche 15 %
salt
grovmalen svartpeppar
Instruktioner
- Bryn kycklingen i smör tillsammans med löken.
- Blanda ner övriga ingredienser och låt koka samman 15-20 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera grytan med färsk pasta, ris eller bulgur. Till grytan passar en enkel tomatsallad med balsamvinägrett
Liknande recept
Kommentarer (0)