Pikant kycklinggryta med festkänsla

Serverar: 4 portioner

Krämig, enkel, full av smaker. God till allt - pasta, ris, potatismos, rostade rotfrukter. En rätt man gärna bjuder på

Ingredienser

  • 600 gram kycklingfile i strimlor
  • 2 finhackade shalottenlökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3-4 strimlade soltorkade tomater (i olja)
  • 2 msk sötstark senap
  • 1-1,5 tsk timjan
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl bostongurka
  • 3 dl lätt créme fraiche 15 %
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen i smör tillsammans med löken.
    2. Blanda ner övriga ingredienser och låt koka samman 15-20 minuter.
    3. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera grytan med färsk pasta, ris eller bulgur. Till grytan passar en enkel tomatsallad med balsamvinägrett

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben