Pikant rabarbersylt
Rabarbersylt med äppelmust och ingefära.
Ingredienser
1 kg rabarber
1 dl äppelmust
2 små bitar hel ingefära eller 1 tsk stött ingefära
1 tsk vaniljsocker
7 dl (600 g) strösocker
2 tsk Atamon
Instruktioner
Skölj och skär rabarbern i fina bitar.
Lägg bitarna i en gryta. Slå över äppelmust och låt rabarbern koka i 10 minuter.
Tillsätt ingefäran, vaniljsockret och sockret. Låt sylten koka 10-15 minuter.
Ta grytan från värmen, skumma och tillsätt Atamon. Häll upp på rena, varma glasburkar och tillslut.
Liknande recept
Champinjonstuvning pikant
4
Karrékotlett Pikant
4
4
Lövbiff i panna med bacon och mjuk paprikaost Pikante
4.7
4
4
Pannkakor med hemgjord rabarbersylt
4.5
1 h 30 min
4
Rulltårta med hemmagjord rabarbersylt
5
45 min
1
1
Pikanta nötter
4
40 min
4
Pikant rödvinsmarinad
4.5
4
Bullar med rabarbersylt
50
Skink och flöde pikante ostsås till pasta
4
3-4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!