Pikant rabarbersylt

Rabarbersylt med äppelmust och ingefära.

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1 dl äppelmust
  • 2 små bitar hel ingefära eller 1 tsk stött ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 7 dl (600 g) strösocker
  • 2 tsk Atamon
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär rabarbern i fina bitar.
    2. Lägg bitarna i en gryta. Slå över äppelmust och låt rabarbern koka i 10 minuter.
    3. Tillsätt ingefäran, vaniljsockret och sockret. Låt sylten koka 10-15 minuter.
    4. Ta grytan från värmen, skumma och tillsätt Atamon. Häll upp på rena, varma glasburkar och tillslut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben