Pilaffris med aubergine
Serverar:
4 portioner
Tid:
25 minuter
Underbart till kyckling
Ingredienser
2 gula lökar
2 msk olivolja
3 dl ris
5 dl hönsbuljong
2 auberginer
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
Salt
Peppar
Instruktioner
Skala och skär lökarna i tunna klyftor. Fräs löken mjuk, men utan att den får färg i olja i en tjockbottnad kastrull.
Rör i riset och låt det fräsa med i 1-2 minuter. under omrörning. Häll på buljongen. Låt koka under lock i 15 minuter på svag värme.
Tärna auberginerna, ca: 2 x 2 cm. Fräs dem njuka i olja i en stekpanna. Pressa och tillsätt vitlöksklyftorna, salta och peppra.
Rör ner auberginerna i det heta riset och blanda i persiljan. Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Ullas köttfärsgratinerade aubergine
3
4
1
Aubergine på italienskt vis
4.2
4
7
Kryddig köttfärssås med aubergine
4.3
30 min
4
3
Parmesanpanerad aubergine
3
4
Lammfärsgryta med aubergine
5
40 min
2-4
2
Pastasås med kassler, aubergine och zucchini
4
Vegetarisk paj med aubergine.
4.8
45 min
6
3
Aubergine och paprikafrestelse
4
Lammfärsgratäng med aubergine och potatis
5
1 h
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!