Pilaffris med aubergine

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Underbart till kyckling

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl ris
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 auberginer
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär lökarna i tunna klyftor. Fräs löken mjuk, men utan att den får färg i olja i en tjockbottnad kastrull.
    2. Rör i riset och låt det fräsa med i 1-2 minuter. under omrörning. Häll på buljongen. Låt koka under lock i 15 minuter på svag värme.
    3. Tärna auberginerna, ca: 2 x 2 cm. Fräs dem njuka i olja i en stekpanna. Pressa och tillsätt vitlöksklyftorna, salta och peppra.
    4. Rör ner auberginerna i det heta riset och blanda i persiljan. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben