Pilgrimsmusslor med sparris
Lika god som förrätt eller middag
Ingredienser
12 frysta pilgrimsmusslor
1 knippa grön sparris
30 g ruccolasallad
2 msk olivolja
Smör till stekning
Salt
Peppar
Balsamsirap (finns färdig)
Instruktioner
- Tina musslorna på lite hushållspapper.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2 minuter. Skala den först om du vill att den ska få vackrare färg när den är kokad.
- Vänd ruccolan i olivolja och lägg upp på tallrikar. Lägg sparrisen ovanpå.
Hetta upp lite smör i en stekpanna. När det skiftar färg mot brunt, lägg i de tinade musslorna. Stek i ca 30 sekunder på varje sida och krydda med salt och peppar.
Lägg upp musslorna på sparrisen och ringla lite balsamsirap över. Servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Michael Björklund Årets kock 2000
Spänningen var hög och framtiden står på spel för de 6 finalisterna...