Pilgrimsmusslor med sparris

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Lika god som förrätt eller middag

Ingredienser

  • 12 frysta pilgrimsmusslor
  • 1 knippa grön sparris
  • 30 g ruccolasallad
  • 2 msk olivolja
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Balsamsirap (finns färdig)
  • Instruktioner

    1. Tina musslorna på lite hushållspapper. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2 minuter. Skala den först om du vill att den ska få vackrare färg när den är kokad.
    2. Vänd ruccolan i olivolja och lägg upp på tallrikar. Lägg sparrisen ovanpå. Hetta upp lite smör i en stekpanna. När det skiftar färg mot brunt, lägg i de tinade musslorna. Stek i ca 30 sekunder på varje sida och krydda med salt och peppar. Lägg upp musslorna på sparrisen och ringla lite balsamsirap över. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Michael Björklund Årets kock 2000
    Spänningen var hög och framtiden står på spel för de 6 finalisterna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben