Pizza med salami och lök á la viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Toppengod pizza! Servera gärna min- Pizzasallad á la viktväktarna till, så blir rätten fulländad. Innehåller endast ca 464 kcal/portion.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 0,25 paket jäst
  • 2 dl fingervarmt vatten
  • 0,5 dl mellanmjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl vetemjöl, ev mer
  • Tomatsås
  • 100 gram gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl krossade tomater (1 burk = 4 dl)
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk basilika
  • 0,5 tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning
  • 50 gram salami, gärna utländsk
  • 2 msk kapris
  • 150 gram fetaost 16 %
  • 100 gram röd lök
  • Basilika
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Pizzadeg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör ut jästen med en träslev. Tillsätt mjölk, salt, olja och 4 dl vetemjöl. Arbeta ihop till en slät och smidig deg. Tillsätt ev mer mjöl. Jäs i 1-2 timmar under bakduk.
    2. Tomatsås: Hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, socker, örtkryddor, salt och peppar. Låt småputtra i 10 minuter. Arbeta degen något på bakbordet och kavla ut den till önskat format. Lägg pizzorna på bakplåtsklädda plåtar. Bred på tomatsåsen. Skär salamin i strimlor och fördela dem på bottnarna. Strö på kapris och smulad fetaost. Gratinera i 250 graders ugn i 10-15 minuter.
    3. Skär rödlöken i tunna klyftor och strö dem över de nygräddade pizzorna. Avsluta med att strö på basilika och oregano.
    4. Servera gärna min pizzasallad á la viktväktarna till denna rätt. Ett recept som du finner på min sida på matklubben. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    wonderfulest 7 mars 2010

    du vet ej hur många points det är i den ?! kan vara bra att veta?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben