Plättar med äppelringar

Serverar: 25 portioner

Överraska med äppelringar i plättarna. Strö på lite kardemummaströssel när plättarna ännu är varma så smälter sockret och blir så där ljuvligt gott. Lättvispad fluffig grädde eller mjukrörd glass är gott till...

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 msk avsvalnat smält smör
  • 4 syrliga svenska höstäpplen eller t ex Royal Gala
  • 1 citron
  • Smör eller margarin till stekning
  • Kardemummaströssel
  • 3 msk strösocker
  • 1½ msk nymald kardemumma
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen, hälften av mjölken, mjölet och saltet till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och det smälta avsvalnade smöret.
    2. Låt smeten vila minst 30 minuter i kylskåp före gräddningen.
    3. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna ringar. Doppa äppelringarna i saften från en pressad citron, låt dem rinna av.
    4. Smält fettet i plättlaggen, lägg en äppelskiva i varje rundel och häll på smet. Stek plättarna gyllenbruna på båda sidor.
    5. Blanda socker och kardemumma och strö över plättarna medan de är varma.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2
    4.3
    5 min
    1-2
    7
    4.3
    1 h 24 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben