Plommon- och kanelbars

Serverar: 20 portioner

Perfekta kakor att ta med som mellanmål eller efter en träning. 100 kalorier per styck

Ingredienser

  • 10 katrinplommon
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 msk socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 1 dl olja
  • 3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Hacka katrinplommonen. Blanda katrinplommon, mjöl, havregryn, socker, bakpulver, kanel, salt och olja samt vatten i en bunke. Tryck ut degen på ett bakpappersklädd plåt till en kaka ca 18x20 cm.
    2. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna något innan den skärs i avlånga bitar ca 3x6 cm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben