Plommonpaj

Serverar: 6 portioner

Plommonen kan bytas ut mot äpplen eller päron.

Ingredienser

  • 175 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl havregryn
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 400 g plommon
  • 2 ägg
  • 2 dl grekisk yoghurt 10%
  • Instruktioner

    Smält smöret i en stor kastrull. Rör i mjöl,socker och havregryn och blanda ihop till en deg. Tryck ut i en pajform och grädda i 10 minuter. Riv mandelmassa på grova sidan av rivjärnet.Dela plommonen i halvor och ta bort kärnan. Blanda mandelmassa, ägg och yoghurt till en jämn smet och häll i pajskalet. Lägg i plommonhalvorna med kupiga sidan upp och strö på mandelspån. Grädda i 30 min i 200 º. Servera med grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    umbra55 16 augusti 2009

    Fantastiskt gott! Syrligt o fräscht trots sötman i mandelmassan. Rekommenderas!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben