Plommonpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Väldigt god och enkel plommonpaj.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl råsocker
  • 14-16 plommon
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk florsocker
  • ¾ socker
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smält smör. Blanda mjöl, bakpulver och socker. Tillsätt smör och blanda. Tryck ut i en pajform. Klyfta plommon och lägg i formen. Pudra över kanel och florsocker. Grädda i mitten av ugnen 200 grader i 15 min. Rör ihop crème fraiche och äggulan. Vispa äggvitan med ca ¾ dl socker till ett hårt skum. Bred crème fraicheblandningen över pajen och sist äggvitan och grädda ytterligare 15 min.
    2. Serveras ljummen med vaniljsås, grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben