Portugisisk piri piri-kyckling

Serverar: 4 portioner

Den här kycklingrätten med röd chili, vitlök och färsk persilja kommer helt säkert att fresta smaklökarna.

Ingredienser

  • 2 små kycklingar à 600-800 g
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 stora röda chilifrukter, urkärnade och hackade
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl grovhackad slätbladig persilja
  • Instruktioner

    1. Halvera kycklingarna och lägg dem på arbetsbordet. Skär försiktigt bort ryggbenet. Pressa ner kycklinghalvorna mot arbetsbordet med handflatan så att de blir platta och lägg dem i en ugnsfast form av glas eller porslin.
    2. Lägg vitlöksklyftor, chili, olivolja, vinäger och persilja i en mixer och mixa till en slät pasta. Gnid in kycklinghalvorna med kryddpastan. Täck över med plastfolie och marinera i kylen minst sex timmar, vänd då och då.
    3. Ta ut kycklingen ur kylen cirka 30 minuter innan den ska tillagas. Sätt ugnen på 220 grader. Lägg kycklingen på en plåt med skinnsidan uppåt och ugnsstek 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader och stek ytterligare cirka 15 minuter tills kycklingen är gyllene och genomstekt. Servera med lime- eller citronklyftor och en enkel sallad.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben