Portvinsmarinerat kalkonbröst

Serverar: 5 portioner

Ingredienser

  • 1 färskt kalkonbröst, ca 2,5 kg
  • Marinad
  • 2 dl portvin
  • 1 dl konjak
  • 1 msk krossad vitpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • Sås
  • 7 dl sky + marinad
  • 3 dl grädde
  • 1 msk idealmjöl
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 1 msk portvinsgelé
  • Instruktioner

    Blanda marinaden och lägg i kalkonbröstet. Använd gärna en tjock plastpåse att marinera kalkonbröstet i. Vänd påsen då och då. Marinera minst 6 timmar, gärna längre. Placera kalkonbröstet i en avlång sockerkaksform eller trång ugnssäker form. Stek i 175° (grader) ugn tills innertemperaturen visar 63° (grader) . Använd köttermometer. Stektid ca 90 minuter. Späd under stekningen med marinaden. Låt kalkonbröstet vila under folie medan såsen tillagas. Häll steksky och resten av marinaden i en kastrull och koka upp. Blanda grädden med mjölet och tillsätt. Smaksätt med rosépeppar, salt och portvinsgelé. Servera bröstet med såsen och rotfruktspytt. Rotfruktspytt: Bryn tärnade morötter, palsternackor, kålrot och eventuellt rödbetor i smör och smaksätt med salt. Låt grönsakerna ångas mjuka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben