Portvinsrutor med björnbär och plommon.

Serverar: 30 portioner

Essenser och aromer till detta receptet kan köpas hos Borgeby Kryddgård och Essensfabriken.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk björnbärs arom
  • 1 tsk plommon arom
  • ½ tsk portvins essens
  • Glasyr
  • 500 g Philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 2 -3 tsk kaffelikörs essens
  • 3-4 tsk brun hushållsfärg
  • Garnering
  • Björnbär
  • Valfritt strössel
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker poröst. Rör i margarin och vatten. Tillsätt aromer och essens, rör om. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    2. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Bred ut den över kakan. Garnera efter önskemål.
    3. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben