Portvinsrutor med plommon- och violsmak

Serverar: 30 portioner

Essenser och aromer till detta receptet kan köpas hos Borgeby kryddgård och Essensfabriken.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk plommonarom
  • ½-1 tsk violarom
  • ½.-1 tsk portvinsessens
  • Glasyr
  • 500 g mascarpone ost
  • 5 dl florsocker
  • 2-3 tsk kaffelikör essens
  • 3-4 tsk brun hushållsfärg
  • Garnering
  • Valfritt strössel eller frukt
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Tillsätt portvins essens och aromer, rör om. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    2. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr, och bred ut den över kakan. Garnera efter önskemål.
    3. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben