Portvinsstekt rådjurssadel

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Festmiddag!

Ingredienser

  • 2 - 2 1/2 kg rådjurssadel
  • 2 st morötter
  • 2 st gula lökar
  • 1 bit rotselleri
  • 1 - 2 msk smör
  • 1 lagerblad
  • några kvistar timjan
  • 1 - 2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 - 3 klyftor vitlök
  • 2 dl portvin
  • 2 - 3 dl buljong
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen 175 grader. Skär grönsakerna till fina strimlor (julienne). Lägg dem i en ugnsform och klicka på smöret. Gnid in köttet med kryddorna och lägg lite på grönsakerna. Lägg köttet på grönsakerna och slå på buljongen och portvinet. Ställ in i ugnen. Ös köttet 3-4 gånger under tillagningen. Köttet är klart efter 1-1 1/2 timme. Skär bort fileerna från sadeln och skär de i skivor. Sila skyn och red av med mjöl. Servera med tex råstekt potatis, gratäng eller pommes

    Liknande recept

    4.3
    1 h 20 min
    4-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben