Pot au feu

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1,2 kg högrev eller märgpipa
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 majrovor
  • 1 liten rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1 palsternacka
  • 1 kryddbukett
  • några hela pepparkorn
  • 1 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    Lägg köttet i en kastrull med vatten så att det täcker och koka upp. Slå av vattnet och skölj köttet och kastrullen. Fyll på med nytt kallt vatten, hela pepparkorn och lite salt. Koka upp på nytt och sjud sakta 1 timme. Skala och skölj grönsakerna och rotfrukterna och skär i olika fasoner så att de ser trevliga ut. Tillsätt kryddbukett, vitlök, morötter, lök och selleri efter en timmes sjudning. Efter ytterligare en timmes koktid tillsätts purjolök, palsternacka och majrovor. Prova om köttet är mört efter ytterligare 10 minuters koktid och smaka av buljongen som nu bör vara cirka 8 dl. Lägg upp och varmhåll kött och grönsaker på fat. Sila buljongen i en soppterrin och strö över persiljan strax innan serveringen. Servera buljongen som förrätt och köttet med grönsakerna till huvudrätt, alternativt servera som en rätt i djup tallrik.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben