Pot au feu

Serverar: 6-8 portioner

Ingredienser

  • 1 kg benritt lammkött, kyckling av rygg, bringa eller bog
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 5 persiljestjälkar
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • nyriven pepparrot
  • finhackad färsk timjan till servering
  • Instruktioner

    Lägg ner köttbiten i en gryta och häll på så mycket kokande vatten att köttet knappt täcks. Koka upp och skumma. Tillsätt kryddorna och låt köttet koka på svag värme 45-60 minuter. Lägg ner lök, morötter och purjolök, skalade, sköljda och skurna i stora bitar, runt köttet. Låt allt koka på svag värme med lock på grytan i ytterligare 30 minuter. Ta grytan från värmen och låt den stå med locket på i ca 10 minuter. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka det bland grönsakerna. Servera nyriven pepparrot, finhackad färsk timjan och skalpotatis till.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben