Potatisbakelse

Serverar: 24 portioner

Falsk potatisbakelse.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4½ dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk vanillinsocker
  • 200 g smält smör
  • 2 dl mjölk
  • Kräm
  • 3 dl kall kokt marsankräm
  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 200 g mandelmassa
  • Kakao eller blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten växelvis med mjölk och det avsvalnade smöret. Häll smeten i formen och ställ in kakan i nedre delen av ugnen. Grädda den i ca 15 minuter.
    2. Rör ihop smör florsocker och vanillinsocker till en smörkräm och rör sedan i den kalla marsankrämen.
    3. Bred ut krämen över den avsvalnade kakan och riv mandelmassa över. Garnera med siktad kakao eller riven blockchoklad.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Michael Björklund Årets kock 2000
    Spänningen var hög och framtiden står på spel för de 6 finalisterna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben