Potatiscurry från Sri Lanka

Serverar: 4-5 portioner

Jättegod potatisrätt som äts tillsamans med ris och köttgryta samt fler grönsaksrätter. Tillsammans utgör de en typisk lankesisk måltid. Jättegott!

Ingredienser

  • 4-5 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 tsk gurkmeja
  • Salt
  • Currylöv eller limeblad
  • 1 tsk senapsfrön
  • Olja
  • 1-2 dl cocosmjölk
  • Instruktioner

    1. Skär potatisen i bitar och koka den halvmjuk.
    2. Häll av vattnet, tillsätt ca 1 tsk olja, löken, gurkmejan, senapsfröna, salt efter behag och bladen.
    3. Låt det hela "steka ihop" något på ganska hög värme. Tillsätt cocosmjölken och låt puttra på svag värme tills potatisen är mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben