Potatiscurry med saffran och spenat

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna rätt serveras alltid med stekt halloumi hemma hos oss. Servera gärna med extra limeklyftor och grönsallad.

Ingredienser

  • 4 stora potatisar, fast sort
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • Olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • 1 kuvert saffran, ½ g
  • 1 tetra kikärter, ca 250 g
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk socker
  • ½-1 tsk salt
  • 1 lime
  • 200 g bladspenat
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna potatisen. Hetta upp lite olja och råstek den tills den fått en vacker färg. Ställ åt sidan.
    2. Hacka lök och vitlök, svetta genomskinlig i lite olivolja, tillsätt spiskummin, koriander och saffran och låt fräsa med någon minut. Tillsätt avspolade kikärter, stekt potatis, kokosmjölk och socker. Låt puttra under lock ca 15 minuter.
    3. Smaka av med lite salt och pressad lime, vänd ner spenaten och låt allt bli varmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben