Potatisgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

God och lättlagad gratäng.

Ingredienser

  • Ca 12 medelstora potatisar mjölig sort
  • Ca 1 msk Milda culinesse
  • 1 ½ tsk salt eller efter smak
  • 1 ½ tsk svartpeppar eller efter smak
  • 125 g philadelphiaost light vitlök och örter
  • 4-5 dl matlagningsgrädde laktosfri 10%
  • Goudaost
  • Instruktioner

    1. Ugn ca 225 grader.
    2. Skala och skiva potatisen i ca 3 mm skivor. Fördela Milda i botten på en ugnssäker form. Lägg i ett lager skivad potatis. Salta och peppra bottenlagret lätt. Lägg på två lager och salta och peppra lite lätt. Lägg på sista lagret.
    3. Ställ in i ugnen mellanplanet. Koka upp matlagningsgrädden med färskosten, under omrörning. Ta ut gratängen och fördela grädden över gratängen. In i ugnen igen.
    4. När det är tio minuter kvar tills gratängen är färdig (kolla med gaffel om du är osäker på om potatisen är mjuk), skiva Goudaost och täck gratängen. Färdig när den är gyllene.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Potatis-vår viktigaste c-vitaminkälla?!
    Att äta potatis är inte det första man tänker på när det gäller att...

    Jordärtskockor
    Jordärtskockan är mycket dyrare än både potatis och kålrot. För ett...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben