en annan variant
Ingredienser
1,5 kg skalad potatis
5 dl mjölk
5 dl grädde
1 st purjolök
3 klyfta(or) vitlök
olivolja
salt
peppar
Instruktioner
- Hyvla potatisen tunt, gärna med tillsatsen till en matberedare. Finstrimla purjolöken och krossa vitlöksklyftorna. Fräs purjolöken och vitlöksklyftorna i lite olivolja utan att dom tar färg. Häll i grädden och mjölken och låt mjölkblandningen koka upp. Lägg i den hyvlade potatisen och salta och peppra rikligt. Potatis drar åt sig mycket salt. Det ska nästan smaka översaltat.
- Koka potatisen tills stärkelsen har löst ut och blandningen har blivit tjock och krämig. Häll upp i en ugnsfast form och baka i ugnen på 180 grader. Känn med en sticka i gratängen för att se om den är färdig. Det tar ca 30-40 min.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...
Potatis-vår viktigaste c-vitaminkälla?!
Att äta potatis är inte det första man tänker på när det gäller att...
Jordärtskockor
Jordärtskockan är mycket dyrare än både potatis och kålrot. För ett...