Serverar: 4 portioner
Krämig gratäng med doft av dragon.
1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skär skalad potatis och purjolök i tunna skivor. 3. Blanda grädde, pressad vitlök och kryddor i en skål. 4. Lägg hälften av potatisen och purjolöken i en smord gratängform. 5. Häll över hälften av osten och hälften av vätskan. 6. Fördela resten av potatisen och purjolöken i formen. 7. Häll över resten av gräddblandningen och toppa ned osten. 8. Grädda långt ner i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 40-50 minuter.
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...
Potatis-vår viktigaste c-vitaminkälla?!
Att äta potatis är inte det första man tänker på när det gäller att...
Jordärtskockor
Jordärtskockan är mycket dyrare än både potatis och kålrot. För ett...