Serverar: 4 portioner
En potatisgratäng måste inte alltid vara krämig. Den här varianten i medelhavsstil passar att äta både som helt vegetarisk rätt och till kött eller fisk.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skär den i tunna skivor, gärna i matberedare eller mandolin. Skiva zucchinin i tunna skivor. Smörj en ugnsform med smör. Blanda potatis- och zucchiniskivorna i formen. Salta och peppra. Blanda krossade tomater och olivolja i en bunke. Tillsätt det mesta av den rivna parmesanosten. Krydda med örtkryddor, pressad vitlök, salt och peppar. Bred tomatröran över potatis- och zucchiniskivorna. Strö över resten av parmesanosten. Gratinera i mitten av ugnen 20 minuter. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda ca 15 minuter tills grönsakerna känns mjuka och gratängen har fått fin färg.
Portabella
PortabellaPortabella kommer ursprungligen från Italien men har börjat...
Potatisrätter
Finns det något mer tacksamt än potatis? Den kan stekas, friteras, pre...